Reforma i ampliació llar residència Tilmar

REFORMA I AMPLIACIÓ LLAR RESIDÈNCIA TILMAR
Carrer de Josep Maria Poblet, N13
Promotor: Aprodisca
Autor del Projecte: Anna Ollé / Arquitecta
Arquitecte tècnic: Joan M. Tomàs

La Llar-residència és un servei que s’ofereix en llars de l’entitat i que està adreçat a persones que necessiten de forma permanent o temporal la supervisió i/o ajuda per a les activitats de la vida diària. Són llars ben equipades i compartides amb d’altres persones residents. Els monitors els donen suport en la mesura en que cadascú ho necessita a través d’un programa individual de rehabilitació.

En aquest servei, els suports van destinats a oferir quan calgui la formació específica en les tasques de la llar, en la cura del vestuari i la imatge personal, l’acompanyament personal en la realització de gestions per la llar i/o als serveis de salut i en promocionar la participació dels usuaris activitats lúdiques i de lleure.

Aquests serveis tenen com a finalitat afavorir l’autonomia i l’autodeterminació de les persones fent-les partícips en la presa de decisions i adequant els suports a les seves capacitats.

La reforma i ampliació duta a terme a la Llar-residència de Montblanc té com a objectiu disposar d’uns habitatges actuals i acollidors, alhora que adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Les estances són amplies per a que cada resident tingui el seus propis espais dins la seva unitat de convivència.

La totalitat de la llar s’ha dividit en diferents unitats de convivència amb un nombre de residents de fins a 7 persones cadascuna. Les diferents unitats disposen de menjador/sala d’estar, habitacions, bany, bany adaptat i magatzems i comparteixen els serveis comuns de cuina, bugaderia i despatx de treball i per a rebre visites.

La distribució s’ha dissenyat tenint en compte  facilitar el treball i la organització de tasques als monitors. Es disposa de bugaderia, cuina i despatx amb accés des de les dues unitats, així com grans obertures entre les estances, per mantenir les visuals entre els diferents espais.

“La culminació de l’autonomia de les persones és la vida independent i, per aquest motiu, APRODISCA dóna valor als seus serveis orientats a aconseguir-ho.