Reforma i ampliació llar residència Tilmar

REFORMA I AMPLIACIÓ LLAR RESIDÈNCIA TILMAR
Carrer de Josep Maria Poblet, N13
Promotor: Aprodisca
Autor del Projecte: Anna Ollé / Arquitecta
Arquitecte tècnic: Joan M. Tomàs

La Llar-residència és un servei que s’ofereix en llars de l’entitat i que està adreçat a persones que necessiten de forma permanent o temporal la supervisió i/o ajuda per a les activitats de la vida diària. Són llars ben equipades i compartides amb d’altres persones residents. Els monitors els donen suport en la mesura en que cadascú ho necessita a través d’un programa individual de rehabilitació.

En aquest servei, els suports van destinats a oferir quan calgui la formació específica en les tasques de la llar, en la cura del vestuari i la imatge personal, l’acompanyament personal en la realització de gestions per la llar i/o als serveis de salut i en promocionar la participació dels usuaris activitats lúdiques i de lleure.

Aquests serveis tenen com a finalitat afavorir l’autonomia i l’autodeterminació de les persones fent-les partícips en la presa de decisions i adequant els suports a les seves capacitats.

La reforma i ampliació duta a terme a la Llar-residència de Montblanc té com a objectiu disposar d’uns habitatges actuals i acollidors, alhora que adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Les estances són amplies per a que cada resident tingui el seus propis espais dins la seva unitat de convivència.

La totalitat de la llar s’ha dividit en diferents unitats de convivència amb un nombre de residents de fins a 7 persones cadascuna. Les diferents unitats disposen de menjador/sala d’estar, habitacions, bany, bany adaptat i magatzems i comparteixen els serveis comuns de cuina, bugaderia i despatx de treball i per a rebre visites.

La distribució s’ha dissenyat tenint en compte  facilitar el treball i la organització de tasques als monitors. Es disposa de bugaderia, cuina i despatx amb accés des de les dues unitats, així com grans obertures entre les estances, per mantenir les visuals entre els diferents espais.

“La culminació de l’autonomia de les persones és la vida independent i, per aquest motiu, APRODISCA dóna valor als seus serveis orientats a aconseguir-ho.

Reforma habitatge a la Selva del Camp

REFORMA HABITATGE A LA SELVA DEL CAMP
Promotor: Privat
Autor del Projecte: Anna Ollé / Arquitecta

L’habitatge és original dels anys 70 i s’ha reformat per actualitzar-lo a una distribució contemporània. Disposa d’un espai central polivalent que agrupa el menjador – estudi i permet la ventilació creuada entre la façana principal i la terrassa posterior. Aquestes estances es poden independitzar a través d’una gran corredera que permet variar l’ambient dels espais i el seu ús. L’espai menjador distribueix l’accés a la zona de nit, formada per dues suits independents i un bany, i comunica directament amb la cuina, afavorint les visions creuades entre estances.

Concurs Residència Fàbrica Vella Sallent

Es proposa un edifici que recupera la “caixa” del que hauria pogut ser l’antiga fàbrica, a manera de contenidor i com a record “monument” que forma part de la imatge urbana del municipi; i al qual se li assignen uns nous usos perquè recuperi lo vida. Tanmateix la “caixa” es mostra oberta per les testeres per explicar aquests nous usos amb un llenguatge arquitectònic totalment diferent, fluïd i obert.
Es proposa en plantes baixes ubicar-hi els serveis comuns, oberts a l’exterior amb tota permissivitat de circulacions cap a l carrer i cap a l parc. l en plantes altes, els serveis residencials, separant clarament les activitats nocturnes que queden emmarcades dins la “caixa-contenidor”, i les activitats diürnes són les que es col• loquen a les testeres per obrir-se a la ciutat.
Pel que fa als espais exterior, es compacta la nova actuació deixant que el parc del riu flueixi entre les antigues runes i el nou edifici, l als interiors, s’optimitzen els espais funcionals a raó de la seva ocupació i la minimització dels recorreguts.
S’aprofita mantenir una distància de separació amb les runes històriques de la xemeneia i la façana al riu per deixar passar, entre “allò vell” i allò nou”, el parc urbà poral• lel al riu. Però també entenent el parc fluvial com un braç paral·lel al riu, es proposa insistir en la continuïtat d’ambdós, tant per fora l’edifici com per dins la planta baixa.

Reforma unifamiliar a Ametlla de Merola

REFORMA UNIFAMILIAR A AMETLLA DE MEROLA
Promotor: Privat
Autors del projecte: Alícia Vila

Reforma a Ametlla de Merola per habitatge unifamiliar entre mitgeres. L’habitatge es desenvolupa en un local de PB+1, les dues plantes tenen com a principal atractiu la volta de canó d’obra de fàbrica que cobreix la distància entre les dues mitgeres.

La planta baixa s’organitza a partir d’un nucli d’escales central, que separa dos ambients. En un costat es situa l’accés, una saleta i una habitació. Aquestes dues estances es relacionen a través d’un parament mòbil que permet la unió dels dos espais. A l’altre costat se situa la cuina i el menjador, comunicats a partir d’una gran corredera i amb accés a una terrassa. La saleta i el menjador formen part d’un únic espai però la seva relació amb les estances adjacents modifica el seu ús i per tant, el seu ambient. La planta primera s’organitza a partir de dues estances, una amb vestidor, i un bany complet.

El paviment de la planta baixa s’unifica a partir d’un parquet de fusta natural i la cuina es diferencia amb l’ús de rajoles hidràuliques. En els paraments verticals es manté visible la paret de pedra i es complementa la saleta amb un armari a mida.